Oorsprong

De Pomsky is een hybride. Zoals veel al weten is een pomsky ooit begonnen uit een kruising tussen een Husky teefje en een Pomeriaan reu. Uiteindelijk krijg je hier een F1 Pomsky uit. Deze Pomsky wordt dan gekruist met een andere Pomsky F1 of nog een keer met een Pomeriaan. Zo zijn er meerdere combinaties mogelijk. 

Kleuren en gewicht
Elke Pomsky is anders, ze kunnen verschillen in kleur maar ook in karakter. In hetzelfde nest kan een pup zitten die meer naar de Pomeriaan neigt en een pup die juist meer op de Husky lijkt.

Hoe groot een Pomsky wordt is ook variërend. Dit kan verschillen van 20 tot wel 50 centimeter en gewichten van 3 kilo tot 16 kilo.

Karakter
Pomsky’s zijn sociaal, super intelligent en erg nieuwsgierig.
Een veel gemaakte fout bij de Pomsky is dat mensen een kleine hond willen omdat ze dan minder hoeven te bewegen. Door het Husky bloed dat in deze kruising loopt is het belangrijk om te weten dat deze honden zeker geen schoothondjes zijn. 
Een Pomsky is een hond met een hoog uithoudingsvermogen en ze zijn enorm intelligent.
Genoeg uitdaging maakt een Pomsky een goed maatje. Ze leren erg snel en zullen graag met u op pad gaan.
Mentale uitdaging is net zo belangrijk als fysieke uitdaging! 
 

Onderhoud
De vacht van een Pomsky vraagt soms wat aandacht. Pomskys kunnen een dikke ondervacht hebben. Deze ondervacht kan, bij te weinig onderhoud, erg gaan vilten. Borstelen is goed, maar borstel niet te vaak want dan stimuleert u de verharing! Kijk goed naar de vacht van u eigen pomsky.

Ook Pomskys moeten opletten met hun wandelingen in de puppy periode. U kan beter meerdere keren 10 minuutjes lopen dan in 1x een halfuur. 
Let wel op, een pomsky heeft de uitdaging nodig!